Club en Standard delen punten na spektakel

Bekijk de samenvatting vanaf 19:01

Landskampioen Club Brugge heeft in extremis een punt gepakt tegen Standard. In het Jan Breydelstadion leken de Rouches met de drie punten naar huis te gaan, maar Bjorn Engels kopte in de absolute slotseconden de 2-2 binnen. 

Michel Preud’homme schudde zijn elftal grondig door mekaar voor de confrontatie met Standard. Zowel Diaby en Cools als Vanaken startten op de bank, Van Rhijn, Wesley, Vossen en Gedoz begonnen in de basis. Ook Yannick Ferrera wijzigde zijn elftal op enkele posities. Zo hield hij Edmilson en Raman op de bank, Dompé en Mmaee begonnen aan de match. Doelman Jean-François Gillet was er niet bij in Jan Breydel vanwege een blessure.

Club Brugge begon dominant aan de match en zorgde via Vossen, Gedoz en Wesley voor wat gevaar. Maar ondanks de controle van de thuisploeg kwam Standard na een kwartier op voorsprong. Bij de eerste kans voor de Rouches zette Mmaee Engels makkelijk in de wind, de bal kwam tot bij Touré en die kon de 0-1 binnen tikken.

Club vergeet kansen af te maken
De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook, maar de goal van Jelle Vossen werd afgekeurd voor buitenspel. Nog voor de rust was Vormer dichtbij de 1-1, maar Laifis gleed net op tijd voor het schot van de Nederlander.

Na de pauze werd het dan toch 1-1. Vormer bracht de bal voor doel en Gedoz hing met een volley de bordjes weer gelijk. Standard reageerde met een schot op de lat van Dompé. De kansen bleven nadien voor Club Brugge, waar Jelle Vossen geen geluk kende in de afwerking.

Spektakelrijk slot
Vijf minuten voor tijd leek Club Brugge het deksel op de neus te krijgen voor die gemiste kansen. Butelle gooide de bal in de voeten van Scholz en Edmilsen strafte de blunder van de Brugse doelman af. De drie punten leken zo mee naar Luik te gaan, maar in de allerlaatste seconden van de toegevoegde tijd kopte Engels de 2-2 binnen. Club Brugge pakt zo in extremis een punt, bij Standard zullen ze enorm teleurgesteld zijn dat ze de zege nog weggaven.