KVO pakt 9 op 9 in eigen huis

Bekijk de samenvatting vanaf 0:36.

KV Oostende heeft ook zijn derde wedstrijd in de vernieuwde Versluys Arena gewonnen. De Kustboys zetten Waasland-Beveren opzij met 2-1 na een eerste helft met een owngoal en twee rode kaarten.

KVO zat al meteen op rozen. Na drie minuten kwam Goblet veel te ver uit zijn doel bij een lange bal van Tomasevic. De doelman van Waasland-Beveren trapte de bal op zijn ploegmakker Camacho en die verdween zo in hun eigen doel. Knowledge Musona verdubbelde tien minuten later de score na een knap een-tweetje met El Ghanassy.

Waasland-Beveren beleefde een van zijn meest dramatische eerste helften van het nog korte seizoen. De bezoekers voetbalden amper kansen bij mekaar en kwamen na een half uur ook met tien te staan. Aanvoerder Seck kwam veel te laat met zijn tackle en raakte zo vol de enkel van El Ghanassy. Scheidsrechter Boucaut twijfelde niet en trok meteen rood. Niet veel later kwam ook KVO met een man minder te staan na een tweede gele kaart voor Michiel Jonckheere.

In de tweede helft ging KV Oostende achteruit leunen en zo kwam Waasland-Beveren steeds beter in de wedstrijd. Een afstandsschot van Camacho was net te hoog en Silvio Proto hield een knal van Svhwartz uit zijn doel. Waasland-Beveren bleef aandringen, maar het doelpunt viel bijna aan de andere kant. Na geklungel in de verdediging van de bezoekers leek Musona op weg naar zijn tweede van de avond, maar hij trof de paal en Jans haalde de bal uiteindelijk nog van de lijn.

Waasland-Beveren bleef alles op alles zetten voor een punt. Vijf minuten voor tijd maakte Laurent Jans de aansluitingstreffer met een knap schot, maar meer zat er niet in voor de ploeg van Stijn Vreven. KV Oostende wint zo opnieuw in eigen huis, Waasland-Beveren heeft dit seizoen nog steeds niet kunnen winnen en blijft voorlaatste in het klassement.