Westerlo blijft laatst met 1 op 15

Bekijk de samenvatting vanaf 0:05.

Westerlo snakte voor de wedstrijd naar de eerste overwinning. Het stond laatst met 1 punt op 12. De Kempenaars kwamen op voorsprong maar ze gaven het niet voor het eerst dit seizoen uit handen.

De wedstrijd begon veelbelovend. Diepe spits Ganvoula kwam de zestien meter binnen en schoot op de dwarsligger. Kans nummer twee was opnieuw voor de thuisploeg. Ditmaal vloog het afstandsschot van de Congolees net over de kruising. De Maneblussers waren meteen gewaarschuwd. Mechelen kon voor het eerst dreigen dankzij een ingestudeerde hoekschop. Kolovos tikt door aan de eerste paal, Matthys schoot over. De thuisploeg kon later ook dreigen dankzij een hoekschop. Derde keer, goede keer dacht Ganvoula. Zijn kopbal ging hard tegen de netten: 1-0. De onvermijdelijke Ganvoula kon de wedstrijd op slag van rust in een definitieve plooi leggen maar hij miste oog in oog met Moris. De Mechelaars counterden snedig en plots stond Rits voor Van Langendonck, zijn poging trof de lat. Op slag van rust kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Schouterden haalde de achterlijn en zette voor. Nieuwkomer Croizet kon zo zijn eerste van het seizoen binnenduwen voor zijn nieuwe club: 1-1.

De tweede helft had veel minder om het lijf. Het was wachten tot, alweer, Ganvoula vrijstond aan de tweede paal. Zijn kopbal werd uit doel gegrabbeld door Moris. Pas in minuut 83 kregen we de eerste vlotte aanval voorgeschoteld. Verdier tikte de bal van Matthys mooi in de loop van Rits. Zonder te twijfelen schoot de Mechelaar hard onder Van Langendonck in doel: 1-2. Na het doelpunt kon de thuisploeg niet echt reageren. 

Dankzij de overwinning komt Mechelen voorlopig op een zesde plaats te staan met 8 punten. Westerlo blijft bengelen achteraan het klassement met 1 luttel puntje.