KVK bibbert maar wint op Stayen

Bekijk de samenvatting vanaf 11:50.

KV Kortrijk heeft na de overwinning van vorige week tegen Club Brugge ook de drie punten gepakt op het veld van Sint-Truiden. Xavier Mercier en Hervé Kagé zorgden voor een 0-2 voorsprong en het was Steven De Petter die de aansluitingstreffer maakte. De Truienaars moesten wel na 15min al verder met 10 na rood voor Koubemba.

In de eerste helft was het de thuisploeg die de meeste dreiging aan de bak bracht. Toch was het even warm voor de Truienaars wanneer Saadi alleen op Dutoit kon afstormen, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Een schot van Peeters ging even later een metertje naast. Kort nadien besluit Bezus te zwak in de handen van Kaminski nadat hij drie verdedigers omzeilde. Iets na het kwartier kreeg de Truiense aanvaller Koubemba een rode kaart na een overtreding met een gestrekt been vooruit. Kortrijk kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en Saadi scoorde, maar werd afgekeurd voor buitenspel. Twee minuten nadien wist Kagé ook te scoren en ook hij werd afgevlagd. Derde keer goede keer dan maar voor de Kerels. Net voor de rust vond De Smet een vrije Mercier in de zestien en hij maakte de 0-1.

De tweede helft was nog maar net bezig en daar was KVK al met de 0-2. Kagé plaatste een voorzet van invaller Ouali mooi in de linkerbenedenhoek. Sint-Truiden bleef niet bij de pakken zitten en ging vol voor de aansluitingstreffer. Die kwam er via Steven De Petter. Hij schoot een voorzet van Bezus hard binnen: 1-2. De Truienaars bleven doorduwen en bijna kwam STVV op gelijke hoogte door een owngoal van Pavlovic, maar Kaminski was attent. In de laatste minuten haalde Bezus nog goed uit. Zijn schot strandde tegen de paal.

Karim Belhocine mag met 8/15 toch nog tevreden zijn met de start van zijn KVK. STVV blijft achter met vier punten uit vijf matchen.