Lokeren houdt de drie punten thuis

Bekijk de samenvatting vanaf 21:35.

Lokeren heeft zijn tweede driepunten van het seizoen te pakken. De Waaslanders wonnen in eigen huis met 2-1 van Moeskroen, dat achterblijft met drie op vijftien.

In een drukkend warm Daknam zorgde Georges Leekens voor een verrassing in zijn basisopstelling. Niet Davino Verhulst, maar wel Barry Boubacar Copa begon in doel voor Lokeren. De thuisploeg nam de wedstrijd ook meteen in handen, maar Moeskroen-doelman Vagner weerhield Coelho en De Sutter van de openingsgoal. Tom De Sutter kon na dertien minuten dan toch scoren voor Lokeren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor nipt buitenspel.

Na een drankpauze een verfrissende regenbui kwam de ploeg van Georges Leekens dan toch op voorsprong. Essikal kopte een hoekschop van Patosi knap in doel, maar het was wel in zijn eigen doel. 1-0 voor Lokeren, dat bleef doorduwen maar een tweede doelpunt kwam er voor rust niet meer.

Veel minder spektakel na de pauze. Lokeren teerde op zijn kleine voorsprong, Moeskroen moest komen, maar tot veel kansen leidde dat niet. Diedhiou was het gevaarlijkst met een kopbal die net naast ging. De grootste kansen waren uiteindelijk nog voor Lokeren. Doelman Vagner hield een poging van Coelho eerst nog uit zijn doel, maar tien minuten voor tijd verdubbelde de Braziliaan toch nog de score: 2-0. In het slot van de match maakte Markovic nog de aansluitingstreffer voor Moeskroen. 

Na de nederlagen tegen Club Brugge en Racing Genk herpakt Lokeren zich dus thuis. Het heeft nu zes punten na vijf speeldagen. Moeskroen moet het met amper drie punten stellen en blijft in de onderste regionen van het klassement.