Leekens ontvangt ex-club Moeskroen

Zaterdagavond zijn er nog drie wedstrijden van speeldag 5 in de Jupiler Pro League. Na de eerste overwinning van het seizoen gaat Moeskroen op zoek naar punten in Lokeren, terwijl rode lantaarn Westerlo KV Mechelen ontvangt. Kortrijk wil dan weer een vervolg breiden na de overwinning van vorige week tegen de regerende landskampioen Club Brugge.

Lokeren – Moeskroen (18u00)

Vorig jaar kon Lokeren niet winnen van Moeskroen. In eigen verloren de mannen van Georges Leekens, toen onder leiding van Bob Peeters, met 1-2. In Moeskroen werd het 1-1. Vorige week kon Glen De Boeck de allereerste punten van het seizoen pakken nadat ze thuis met 2-1 wonnen van Sint-Truiden. Ook Lokeren kent met slechts één overwinning een slechte start van het seizoen. Bij Lokeren zijn er heel wat afwezigen: Bolbat (geschorst); Maric, Carlos, Persoons, Ngolok, Melens, Hupperts, Ingason (blessure) en Overmeire (onzeker). Nieuwkomer Steve De Ridder zit dan weer wel bij de selectie. Bij Moeskroen is er ook een nieuwkomer bij: Karim Essikal.

Westerlo – KV Mechelen (20u)

Sinds de terugkeer naar de hoogste klassen kon Mechelen nog niet winnen in Westerlo. Vorig jaar gingen de Maneblussers er met 3-2 onderuit. Bob Peeters staat met 1/12 allerlaatste en kan een overwinning meer dan ook gebruiken. Nieuwkomers Christensen en Buyens (overgekomen van Racing Genk) zitten bij de selectie.

STVV – KV Kortrijk (20u)

STVV verloor dit seizoen nog nooit in eigen huis en haalde zelfs een mooi punt tegen Anderlecht. Vorig jaar wonnen de Truienaars met 2-1 van KVK en ook dit jaar zullen ze dat zeker opnieuw nastreven. Trainer Leko moet het doen zonder de geschorste Pulido. Verder zitten Proschwitz, Ono, Boli en Bagayoko niet in de selectie. De Kerels wonnen afgelopen speeldag tegen Club Brugge en willen daar een vervolg aan breiden.