Haalt Club opnieuw uit tegen Standard?

Club Brugge krijgt zondagmiddag het bezoek van Standard. Vorig seizoen eindigde de match in het Jan Breydelstadion op een 7-1-monsterzege voor blauw-zwart. Iets wat de Rouches graag willen rechtzetten.

Het seizoen is nog niet zo lang bezig, maar Club Brugge en Standard kijken mekaar al voor de tweede keer in de ogen. Als landskampioen en bekerwinnaar openden de twee het nieuwe seizoen met de Supercup. Die werd gewonnen door blauw-zwart met 2-1.

De competitiestart verliep tot nu toe minder goed voor Club. Het pakte in zijn eerste vier competitiewedstrijden zes punten, Standard eentje minder. Er staat dus druk op de ketel. Zeker bij de Rouches, waar het lot van trainer Yannick Ferrera al een tijdje aan een zijden draadje hangt.

Het duel van zondag wordt de 66e confrontatie tussen beide teams in Brugge. Van de voorbije 65 matchen won Club Brugge er 33 en het verloor 14 keer in eigen huis van de Rouches. Vorig seizoen boekte Club Brugge zijn grootste overwinning ooit thuis tegen Standard. Enkele dagen na het ontslag van trainer Slavoljub Muslin ging Standard met zware 7-1-cijfers onderuit in Jan Breydel.

Ondertussen speelden Club Brugge en Standard nog drie keer tegen mekaar. Zoals eerder vermeld won Club de Supercup, maar de twee voorafgaande duels eindigden in een overwinning voor de Rouches. In de competitie zette Standard Club met 2-0 opzij en ook de finale van de Beker van België werd met 2-1 gewonnen door de Rouches.

Blessures
Net zoals bij de 7-1-zege vorig seizoen moet Club Brugge het ook zondag zonder Lior Refaelov en José Izquierdo doen. Refaelov revalideert verder na een operatie aan de pubis, Izquierdo sukkelt met een blessure aan de adductoren. Verder is ook Boli Bolingoli onzeker voor de match tegen Standard. Yannick Ferrera moet het zonder de geblesseerden Cissé en Tetteh doen. Ook Kosanovic staat nog steeds aan de kant.

Scheidsrechter Bart Vertenten leidt de match vanaf 14u30 in goede banen.