Behoudt KVO sterke thuisreputatie?

Met twee zeges uit evenveel thuismatchen wil KV Oostende tegen Waasland-Beveren het maximum van de punten thuis houden. Een spektakelmatch kan het gezien de historie zeker worden nadat het vorig jaar eindigde op 3-3. De aftrap in de Versluys Arena is om 20u30.

Algemene info:

Sinds beide ploegen hun wederoptreden maakten in de hoogste klasse kon Waasland-Beveren nooit winnen aan zee. Van de vier wedstrijden wonnen de Kustboys twee keer en speelden ze twee keer gelijk. Al zorgden ze wel telkens voor spektakel met zestien doelpunten, wat goed is voor gemiddeld vier goals per wedstrijd.

Alexandre Boucaut is de man die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Hij is de scheidsrechter die dit seizoen al heel wat gekleurde kartonnetjes bovenhaalde. Twee rode en dertien gele in drie wedstrijden.

Sportief:

Het is vooral uitkijken naar hoe de Waaslanders het zullen aanpakken. De afgelopen twee wedstrijden gaven de mannen van Stijn Vreven telkens een 2-0 voorsprong uit handen, maar trokken met Ronnie Schwartz een Deense spits aan die onmiddellijk in de selectie zit.

KVO is thuis nog ongeslagen en klopte op speeldag 2 de regerende landskampioen Club Brugge (1-0). Een sterke thuisreputatie is een uitstekend recept richting play-off 1. Vorig jaren verloren ze maar twee thuisduels en willen in de nieuwe Versluys Arena de lijn doortrekken.

Blessure – afwezigen:

KVO-coach Yves Vanderhaeghe moet het stellen zonder de geblesseerde spitsen Nikolas Pedersen en Joseph Akpala. Achterin wordt Rozenhal uit de selectie gehouden nu Milic opnieuw fit is.

Bij de Waaslanders zijn Zinho Gano en François Marquet onbeschikbaar.

Nieuwtjes:

De wedstrijd tegen Waasland-Beveren staat in Oostende ook in het teken van de officiële opening van een nieuwe fanzone. Vanaf 19 uur kunnen de supporters er terecht voor allerlei activiteiten en een bom aan sfeer.