Charleroi wint van Eupen en is even leider

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 00:55

In de openingsmatch van de vijfde speeldag heeft Charleroi in eigen huis met 3-2 gewonnen van Eupen. Een efficiënte thuisploeg scoorde in de eerste helft al drie keer. Eerst via Willems en kort daarna een dubbeltje van Pollet. Eupen gaf zich niet gewonnen en kwam door een owngoal van Marcq en een snelle aansluitingstreffer van Onyekuru terug in de wedstrijd. Door de zege komt Charleroi voor even aan de leiding van het klassement.  

De Waalse derby begon aan een laag tempo en het was dik een kwartier wachten op de eerste bal tussen de palen. Tot Steeven Willems iedereen wakker schudde met een hard afstandsschot. De verdediger van Charleroi waagde zijn kans vanop goed 35 meter en verraste doelman Van Crombrugge. Een doelpunt dat ietwat uit de lucht kwam vallen, maar het werkte wel bevrijdend voor de thuisploeg. Iets na het halfuur maakte David Pollet er nog 2-0 van na een mooi uitgesponnen aanval. De promovendus leek aangeslagen, want diezelfde Pollet maakte amper enkele minuten later al zijn tweede van de avond. Wedstrijd zo goed als gespeeld, tot Damien Marcq net voor rust de aansluitingstreffer in eigen doel trapt. Hij probeerde een bal te ontzetten, maar werkte de bal in eigen doel. Hoopgevend voor Eupen, meteen ook goed voor de 3-1 score halfweg.

De spanning was helemaal terug net na de pauze. De Carolo’s kregen de bal achterin niet weg en Onyekuru profiteerde optimaal. 3-2 en zo Eupen opnieuw met vertrouwen. De bezoekers probeerden wel. Sylla had oog in oog met Penneteau nog de gelijkmaker aan de voet, maar een derde doelpunt zat er niet meer in op Mambourg. Charleroi hield stand tot op het einde en blijft na vijf speeldagen ongeslagen. Door de zege is Charleroi zo voor even alleen leider.