Levende legende als T3 Rode Duivels

Met Thierry Henry krijgen de Rode Duivels een echte voetballegende als hulptrainer. Henry boekte zijn meeste successen met Arsenal en FC Barcelona en met het Franse nationale elftal werd hij Europees en wereldkampioen.

Thierry Henry begon zijn carrière in Frankrijk bij AS Monaco. Daar maakte hij in het seizoen 1994-1995 de overstap naar het eerste elftal. Met Monaco won hij de landstitel in 1997. Na een tussenstop bij Juventus, haalde Arsenal Henry binnen in de zomer van 1999.

Clublegende Arsenal
Bij de Gunners ontwikkelde de Fransman zich tot een van de beste spitsen ter wereld en hij werd er een echte clublegende. Hij maakte maar liefst 226 doelpunten in 368 wedstrijden voor Arsenal. Bij de Engelse club won Henry ook twee keer de Premier League (2002 en 2004), drie keer de FA Cup (2002, 2003 en 2005) en in 2006 bereikte hij met de Gunners de finale van de Champions League. Die verloor Arsenal wel met 1-2 van FC Barcelona.

Dan toch winst Champions League
Die Champions League kon hij in 2009 dan toch een keertje winnen. Hij deed dat met FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht kocht de Franse spits in de zomer van 2007 over van Arsenal. In totaal zou Henry drie seizoenen blijven bij Barça. In die periode werd hij twee keer kampioen van Spanje en won hij er verder een keer de Copa del Rey en het WK voor clubs.

MLS
Na zijn successen in Europa koos Thierry Henry voor een nieuw avontuur in de Amerikaanse Major League Soccer. Henry tekende een contract bij New York Red Bulls waar hij in totaal vijf jaar zou spelen. In het seizoen 2011-2012 werd hij wel nog een keer uitgeleend aan “zijn” Arsenal.

Les Bleus
Ook bij het nationale elftal van Frankrijk was Thierry Henry erg succesvol. In 1998 won Henry met Les Bleus het WK voetbal in eigen land en twee jaar later mocht hij ook de Coupe Henri Delaunay in de lucht steken als nieuwe Europese kampioen.

Maar een van de meest memorabele momenten van Henry bij het Franse nationale elftal blijft de WK-barragewedstrijd tegen Ierland in 2009. Nadat Les Bleus met 0-1 waren gaan winnen in Ierland, stonden ze thuis 0-1 achter. In de verlengingen maakte Henry hands waarna William Gallas de 1-1 kon scoren en Frankrijk zo naar het WK in Zuid-Afrika mocht.