Martinez kiest voor Defour, T. Hazard en Mirallas

Roberto Martinez heeft vrijdagmiddag zijn eerste selectie als bondscoach van de Rode Duivels bekend gemaakt. De Spanjaard haalt Steven Defour, Thorgan Hazard, Kevin Mirallas en Matz Sels terug bij de selectie. Bjorn Engels en Jason Denayer zijn geselecteerd voor de beloften. 

Martinez werd begin deze maand aangesteld als nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Voor zijn eerste selectie voert hij niet veel wijzigingen door in vergelijking met de EK-selectie van Marc Wilmots.

Bij de doelmannen schuift Martinez Jean-François Gillet aan de kant en haalt hij Matz Sels weer bij de selectie. In de verdediging zijn Laurent Ciman en Jason Denayer er niet meer bij. Die laatste is wel geselecteerd voor de beloften, net zoals Bjorn Engels.

Op het middenveld keert Steven Defour terug naar de nationale ploeg. Bij de aanvallers selecteert Roberto Martinez Thorgan Hazard en Kevin Mirallas opnieuw. Die laatste kent hij nog van bij Everton.

Martinez debuteert donderdag één september als bondscoach tijdens een oefeninterland tegen zijn thuisland Spanje. Vijf dagen later beginnen de Rode Duivels aan hun kwalificaties voor het WK van 2018 in Rusland. De eerste kwalificatiematch vindt plaats in en tegen Cyprus.