Thierry Henry wordt hulptrainer Duivels

De Franse ex-profvoetballer Thierry Henry wordt de derde trainer van de Rode Duivels. Dat maakte de Belgische voetbalbond bekend op een persconferentie. Zo krijgt de staf rond coach Roberto Martinez stilaan vorm. Eerder werd Vital Borkelmans nog ontslagen als assistent-trainer en vervangen door Graeme Jones. Henry wordt door velen gezien als een levende legende en maakte als voetballer furore als spits van Arsenal.

Henry kwam in 2009 nog in opspraak toen hij in een kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika tegen Ierland met de hand scoorde. De wedstrijd eindigde zo op 1-1 en Frankrijk was gekwalificeerd. Henry gaf na de wedstrijd toe dat hij met de hand scoorde en excuseerde zich bij de Ierse supporters. Het kwaad was echter al geschied.

Henry was begin jaren 2000 één van de succesvolste voetballers ter wereld.  Van 1997-2007 kwam Henry uit voor de Britse topclub Arsenal een scoorde 226 doelpunten in 370 wedstrijden. Daarna verkaste hij naar Barcelona en daar maakte hij nog 50 doelpunten in 124 wedstrijden. Henry sloot zijn carrière af in de VS bij de New York Red Bulls en hing in 2014 op 37-jarige leeftijd zijn schoenen definitief aan de haak.