Verhaeghe: "Dit is heel moeilijke loting"

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe gaf voor onze camera een eerste reactie op de loting voor de groepsfase van de Champions League. “Wie met voetbal bezig is, weet dat dit een heel moeilijke loting is.”

Geen Barcelona, Real Madrid of Bayern München. Wel Leicester, Porto en Kopenhagen. “Ik geef toe dat ik kinderlijk ontgoocheld was dat we niet tegen Barcelona met Messi spelen”, vertelt Verhaeghe. “Maar het zijn hier allemaal topploegen. We spelen tegen de kampioen van Engeland, de nummer twee van Portugal en de kampioen van Denemarken. Als kampioen van België zullen we ons land en Club Brugge waardig proberen te verdedigen. Ik heb er ook vertrouwen in dat we dat kunnen doen, maar ben ook realistisch. Het is hier het hoogste niveau en als Belgisch team moet je heel scherp staan en je uiterste best doen om daar een rol te spelen.”

Een doel wil Bart Verhaeghe niet vooropstellen. “Het kampioenschap is ons hoofddoel. Daarnaast willen we in de Champions League onze club waardig vertegenwoordigen. Dat betekent dat wanneer je er alles aan doet en jezelf niets te verwijten hebt, je tevreden moet zijn met het resultaat dat je haalt. Was er iemand beter, dan is dat zo. Win je, des te beter.”