Club tegen Leicester, Porto en Kopenhagen

Club Brugge neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen Leicester City, FC Porto en Kopenhagen Dat is het resultaat van de loting die donderdagavond plaatsvond in het Grimaldi Forum in Monaco.

Geen absolute topclub dus à la FC Barcelona of titelverdediger Real Madrid voor Club Brugge. Blauw-zwart mag wel naar de Engelse landskampioen Leicester City. Bij FC Porto komt Club met Laurent Depoitre een oude bekende tegen en FC Kopenhagen kennen ze in Brugge nog van enkele seizoenen geleden in de Europa League. 

Leicester City
Met The Foxes neemt Club Brugge het op tegen de verrassende landskampioen in de Premier League vorig seizoen. Leicester begon deze voetbaljaargang wat minder met een op zes, maar sterkhouders als Jamie Vardy en Riyad Mahrez zijn wel nog altijd in het King Power Stadium.

FC Porto
Bij FC Porto komt Club Brugge oude bekende Laurent Depoitre tegen. Die maakte onlangs de overstap van KAA Gent naar de Portugese topclub. Porto begint met vertrouwen aan de groepsfase, want in de play-offs dwong het AS Roma naar de Europa League na een 0-3-winst in het Stadio Olimpico.

FC Kopenhagen
De laatste tegenstander van Club Brugge is het Deense FC Kopenhagen, de ex-club van Ariel Jacobs. Kopenhagen komt net als Porto uit de laatste voorronde van de Champions League, waar het APOEL Nicosia uitschakelde. Ook bij de Denen loopt er met Erik Johansson een voormalige speler van KAA Gent rond. 

Twee seizoenen geleden namen Club en Kopenhagen het ook al tegen mekaar op in de groepsfase van de Europa League. In het Jan Breydelstadion eindigde de match op 1-1, maar in Kopenhagen ging Club met 0-4 winnen. Aan de dubbele confrontatie in het seizoen 2012-2013 heeft blauw-zwart minder goede herinneringen. In de derde voorronde van de Europa League werd het in de Deense hoofdstad 0-0, thuis ging Club kopje onder met 2-3.

Programma: 

  • 14/09: Club Brugge - Leicester City 
  • 27/09: FC Kopenhagen - Club Brugge
  • 18/10: Club Brugge - FC Porto
  • 02/11: FC Porto - Club Brugge
  • 22/11: Leicester City - Club Brugge
  • 07/12: Club Brugge - FC Kopenhagen