Bravo officieel nieuwe doelman City

Claudio Bravo verlaat na twee seizoenen FC Barcelona en trekt naar Manchester City. Bij de Engelse topclub ondertekende de Chileense doelman een contract voor vier jaar. City betaalt zo’n achttien miljoen euro voor hem aan Barça.

De voorbije dagen en weken werd Claudio Bravo alsmaar nadrukkelijker gelinkt aan Manchester City. Zeker omdat trainer Pep Guardiola het niet echt zag zitten met Joe Hart als eerste doelman van de Citizens. Nu is de overgang officieel.

“Ik ben heel trots dat ik teken bij Manchester City. Ik weet dat de club iets mooi aan het bouwen is en ik hoop dat ik deel kan uitmaken van vele successen in de volgende jaren. Ik heb de vooruitgang van City tijdens de voorbije jaren gevolgd en ik ken ook enkele van mijn nieuwe ploegmaats vanop de Copa America.”

Guardiola
De 33-jarige doelman was de voorbije twee jaar aan de slag bij FC Barcelona, waar hij in de competitie de voorkeur kreeg op Marc-André ter Stegen. De Catalaanse club heeft met Jasper Cillessen ook al een vervanger voor Bravo. “Het is niet makkelijk om een club als Barcelona te verlaten. Ik had er twee fantastische jaren. Maar de mogelijkheid om met Pep Guardiola te werken was te mooi om te weigeren.”

Ook Guardiola zelf kijkt enorm uit naar de samenwerking met Bravo. “Claudio is een fantastische doelman en een prima toevoeging aan onze groep. Hij heeft de ervaring en de kwaliteiten van een geboren leider. Hij is een doelman die ik al vele jaren bewonder en ben blij dat hij nu een speler van City is.”

Foto: www.mancity.com