Praet: "Ben hier volwassen geworden"

Na zes jaar trekt Dennis Praet de deur van het Astridpark achter zich dicht voor een nieuw avontuur bij Sampdoria. Via de sociale media blikt de 22-jarige middenvelder terug op zijn tijd bij Anderlecht. “Ik ben hier volwassen en een completere voetballer geworden.”

Op zijn zestiende maakte Praet de overstap van Racing Genk naar Anderlecht. “Ik merkte meteen het verschil in mentaliteit. Het was hier veel directer en harder. Ik was toen vijftien, zestien jaar oud en kwam bij de beloften terecht. Dat was een grote stap voor mij.”

“Ik heb hier veel mooie momenten meegemaakt”, vervolgt Praet. “Ik heb hier drie titels gehaald, maar vooral aan de laatste twee heb ik veel meegewerkt.” Een van de mooiste momenten voor Praet was de laatste wedstrijd in de play-offs 2014 tegen Lokeren. “Als we die wonnen, waren we kampioen. Ik maak dan ook nog de laatste goal. Dat samen met de Gouden Schoen en de Champions Leaguewedstrijden, zijn de mooie momenten.”

Nu trekt Dennis Praet naar de Italiaanse eersteklasser Sampdoria. “De Italiaanse competitie is een heel mooie, met heel mooie ploegen. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en ga weer het beste van mezelf geven. We zullen zien wat ervan komt.” Tot slot bedankt Praet ook nog uitvoerig de fans van Anderlecht.

Bekijk hier het volledige interview.