'Stelletje lafaards' kost Solo half jaar schorsing

Doelvrouw Hope Solo mag de komende zes maanden niet uitkomen voor de Amerikaanse nationale ploeg. De Amerikaanse voetbalbond schorst haar voor die periode omdat Solo op de Olympische Spelen in Rio de Zweedse ploeg een ‘stelletje lafaards’ noemde.

De Verenigde Staten verdedigden in Rio hun olympische titel in het vrouwenvoetbal, maar gingen er in de kwartfinales al uit. De Amerikaanse vrouwen werden door Zweden uitgeschakeld na strafschoppen. Na de nederlaag was Hope Solo erg hard voor haar tegenstandsters: “We speelden tegen een stelletje lafaards. Ik denk niet dat ze ver zullen geraken in het toernooi.” Zweden bereikte uiteindelijk de finale, maar verloor die van Duitsland.

De Amerikaanse voetbalbond reageert nu met een schorsing van zes maanden bij de nationale ploeg voor Solo. “De opmerkingen van Hope Solo na de wedstrijd tegen Zweden tijdens de Spelen waren onaanvaardbaar en voldeden niet aan de norm die we voor ogen hebben bij speelsters van de nationale ploeg”, zegt Sunil Gulati, voorzitter van US Soccer. Vanaf februari 2017 is Hope Solo opnieuw inzetbaar bij de Amerikaanse nationale ploeg.