Porto langs Roma naar CL

FC Porto heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Portugezen wonnen met 0-3 op het veld van AS Roma en mag zo voor de zesde opeenvolgende keer deelnemen aan het kampioenenbal. AS Roma eindigde de wedstrijd met negen na terechte rode kaarten voor De Rossi en Emerson Palmieri. 

Bij Roma begonnen ze met vertrouwen aan de wedstrijd tegen FC Porto na de 1-1 in Portugal. Thomas Vermaelen was er niet bij na z’n rode kaart in de heenwedstrijd. Radja Nainggolan stond wel op het veld en de Rode Duivel zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Zijn afstandsschot werd door Casillas gestuit. Enkele minuten later volgde een koude douche voor de Romeinen. Een vrije trap werd door verdediger Felipe simpel binnengekopt. Veel zette Roma daar niet tegenover en vlak voor de pauze maakte Daniele De Rossi de opgave nog wat moeilijker voor Roma. Hij ging vol door op Maxi Pereira en kreeg terecht de rode kaart.

Na de pauze werd het nog erger voor Roma als ook invaller Emerson Palmieri rood kreeg. Hij ging zwaar door op het been van Corona en Roma moest terecht met negen man verder. Verrassend genoeg was de beste kans in het begin van de tweede helft voor de Italianen, maar Perotti kwam net tekort om de gelijkmaker binnen te duwen. In het slot van de wedstrijd maakte Porto graag gebruik van de ruimte die er onvermijdelijk kwam. Miguel Layun omspeelde de ver uitgekomen doelman Szczesny en legde de 0-2 in doel. Twee minuten later duwde Corona het mes nog wat dieper. Hij dribbelde langs enkele Roma-verdedigers en trapte de 0-3 hard binnen.

Zo gaat Porto en niet AS Roma de trommel in voor de loting van de groepsfase volgende donderdag. Laurent Depoitre is vanaf de groepsfase ook speelgerechtigd. Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen moeten genoegen nemen met een plaats in de groepsfase van de Europa League.

 

231 keer gelezen