ZKV: spookrijder

Dirk Deferme introduceert de Zeer Korte Verhalen in de voetbalschrijverij. Vandaag heeft hij het over de woelige tijden bij Standard en z'n trainer Yannick Ferrera.

Van Sclessin naar Bouillon rijd je via Marche-en-Famenne, Saint-Hubert en Bertrix. Het is donker, er rijden weinig auto’s, de rit duurt meer dan anderhalf uur en ik zie maar één tegenligger. Die heeft de beste bedoelingen: ook zo snel mogelijk naar zijn familie. Standard speelde 0-0 tegen Charleroi en heeft nu vijf punten. Het was een slechte wedstrijd in het grootste stadion van de Jupiler Pro League. Meer dan 30.000 kunnen er in als alle stoelen gebruikt worden. De derby tegen Charleroi is de luidste match van het seizoen. Pandemonium met woest lawaai, bommen en granaten, brand en ander oorlogslicht, geweldig om mee te maken. Op een stil plekje zit voorzitter Venanzi te grijnzen. Naast hem zijn vrouw, voor hem Robert Waseige. Daniel Van Buyten fezelt iets achter zijn hand. Sportief directeur Olivier Renard is te kort in beeld geweest waardoor ik niet weet waar die mee bezig is. Naar verluidt was er een plaatsje gereserveerd voor Vitor Pereira, een Portugese spookrijder en ex-coach van Fenerbahce.

Waar woont hij en langs welke weg rijdt Yannick Ferrera naar huis? Alleen? Duurt de rit lang en belt hij onderweg of luistert hij naar muziek? De belangrijkste vraag durf ik niet te stellen maar ik schrijf ze wel op. Zitten er tegenliggers op zijn route?

451 keer gelezen