GENT LAAT ZICH NIET VERRASSEN

Bekijk het matchverslag vanaf 16:42.

AA Gent heeft geen steken laten vallen tegen rode lantaarn Westerlo. De bezoekers kwamen verrassend op voorsprong in de eerste helft. Maar een sterke tweede periode van de Buffalo’s en twee doelpunten van Perbet, Milicevic en Saief zorgden voor de ommekeer. Gent komt door de zege op een gedeelde tweede plaats. Westerlo blijft laatste.

Gent won eerder deze week nog in de Europa League, het wou de goeie vorm verderzetten tegen Westerlo. Hein Vanhaezebrouck wou enkele spelers sparen en gaf de twee debutanten Thoelen en Horemans een kans. De troepen van Bob Peeters gingen in de Ghelamco Arena op zoek naar punten om weg te geraken van die laatste plaats. Gent was baas in de beginfase, Moses Simon zette doelman Van Langendonck een eerste keer aan het werk na een kwartier spelen. Westerlo probeerde op de counter en verraste door een doelpunt van Filip Daems. Hij klom hoger dan zijn verdediger en kopte na een hoekschop de 0-1 in doel. Gent probeerde te reageren, maar de bezoekers voetbalden de beste kansen bij elkaar. Thoelen moest zich reppen om De Ceulaer van de 0-2 te houden.

De thuisploeg kwam ontketend uit de kleedkamer, Jérémy Perbet had twee minuten nodig om de scheve situatie recht te trekken. Hij werkte een voorzet van Simon in een tijd tegen de netten. Westerlo moest zich nadien beperken tot verdedigen, kansen van Perbet en Milicevic gingen voorlangs. Gent bleef doordrukken en werd ook beloond. Perbet bekroonde zijn wedstrijd met een tweede doelpunt en de 2-1 voorsprong. De veer was gebroken bij de Kemphanen en Milicevic kon een kwartier voor tijd de 3-1 op het bord zetten. Saief zorgde in de slotfase nog vanop de stip voor de 4-1. Elton Acolatse milderde aan de overkant, bij de eerste kans van Westerlo in de tweede helft, tot de 4-2 eindstand.

 

 

 

3032 keer bekeken