Genk wint ruim bij Lokeren

In de voorlaatste wedstrijd van de speeldag ontving Lokeren het Racing Genk van Peter Maes. Georges Leekens liet zijn team ongewijzigd. Peter Maes voerde wel enkele wijzigingen door. Samatta mocht starten, Trossard verving de geblesseerde Thomas Buffel en nieuwkomer Colley kon meteen zijn eerste basisplaats veroveren.

De Limburgers hadden het balbezit in de openingsminuten maar de kansen bleven vooralsnog uit. Na een kwartier was er de eerste dreiging. Bailey probeerde het vanuit de tweede lijn maar Verhulst ging goed plat. Trossard probeerde nog in de rebound maar opnieuw lachte Verhulst het laatst. Op het halfuur gaf Pozuelo een geniale pass en Samatta liep perfect in om de bal binnen te duwen: 0-1. Niet veel later probeerde Markovic doelman Bizot te omzeilen met een listig balletje maar dat mislukte. Ook de tweede goal kwam op naam van Samatta. Pozuelo kopte een verloren bal door richting de Tanzaniaan. Hij omzeilde Verhulst en plaatste vanuit een scherpe hoek de bal in doel. Net voor de rust zette Coelho zijn voet tegen een afleggertje van Bolbat. De pegel werd goed gepakt door Bizot.

De eerste kans in de tweede helft was meteen de doodsteek. Pozuelo was voor de derde keer de aangever en Bailey schoof het leer onder Verhulst in doel: 0-3. Niet veel daarna werd Tom De Sutter neergetrokken in de zestien en mocht Maric het proberen vanop de stip. Bizot ging plat en wist de bal nog met zijn voet uit doel te houden. Maric mocht het twee minuten later nog eens proberen wanneer Uronen Bolbat tegen de grond trok. Opnieuw mistte de Lokerse specialist de kans op de aansluitingstreffer. Pozuelo kon zijn schitterende wedstrijd net niet verzilveren. Hij omspeelde Maric en zocht de verre hoek maar zijn poging ging nipt naast. Frustratie alom wanneer Bolbat zijn tweede gele kaart kreeg voor te stevig doorgaan op Uronen. Met nog een halfuur op de klok moest Lokeren proberen om niet té hard af te gaan. Uiteraard was het nog al Genk wat de klok sloeg. Wanneer Leekens Ticinovic nog in bracht voor aanvallende middenvelder Jambor was het duidelijk dat hij de schade wou beperken en dat lukte ook. Genk kon niet meer scoren en creëerde ook geen echte kansen meer. 

Lokeren blijft achter met drie punten op twaalf. Racing Genk zit terug in de groep van play-off 1 met zeven punten na vier wedstrijden. 

2437 keer bekeken