Dreigt vader Bailey met wet van '78?

Is er een heuse transfersoap rond Leon Bailey in de maak? Het heeft er wel wat van weg. Ajax bood deze week 11 miljoen op de flankaanvaller van KRC Genk, maar de Limburgers willen het Jamaicaanse goudhaantje graag in de Luminus Arena houden. Vader Bailey - die tevens zijn manager is - lijkt na te denken over de wet van '78.

De Genkenaars willen naar verluidt graag 20 miljoen vangen voor Bailey. Bovendien hoopt het in zulke overeenkomst Bailey ook nog eens een jaar te huren. Craig Butler, de vader van Bailey, laat via Facebook zijn ongenoegen over de huidige gang van zaken zichtbaar blijken. Hij postte een bericht met daarin de mededeling dat hij zich informeert over de wet van '78, waarmee voetballers het contract met hun club eenzijdig kunnen verbreken. 

Bailey zou daardoor wel een schadevergoeding moeten betalen aan KRC Genk. Afhankelijk van zijn salaris zal een eventuele boete ten hoogste vijf miljoen euro bedragen. Het is niet de eerste keer dat de drievoudige landskampioen slachtoffer zou worden van de befaamde wet. Het verloor zo eerder Steven Defour aan Standard en Koen Casteels aan Hoffenheim. Vader Bailey zet met zijn Facebookbericht alvast druk op het Genkse clubbestuur. 

3221 keer gelezen