Paars-wit raakt niet voorbij Eupen

Bekijk het matchverslag vanaf 0:46.

Zowel Eupen als Anderlecht wouden na hun laatste overwinning bevestigen. Anderlecht liet vorig seizoen geregeld punten liggen na een knappe Europese prestatie tegen op papier mindere tegenstanders. Door het vertrek van De Maio en Praet kwamen Teodorczyk en Deschacht in de basis. Ook Dendoncker kwam in de ploeg. Eupen begon met dezelfde elf als tegen Westerlo.

In het openingskwartier was het vooral de thuisploeg die de bal zonder complexen rond tikte. Het was wachten tot de twintigste minuut op de eerste echte kans. Youngster Tielemans stuurde Teodorczyk op pad maar die kon er niet goed genoeg aan. Niet veel later zette kapitein Hanni de bal goed voor tot bij Capel die kon aanleggen en via Hackenberg in doel schoot: 0-1. Tien minuten later trapte Tielemans een vrije trap tegen de eerste paal. Ondanks de dreiging bleef Eupen zijn eigen spel spelen en het werd er ook voor beloond. Lazare ontweek de tackelende Tielemans, speelde Onyekuru aan die meteen doortikte tot bij Sylla die hem op zijn beurt in doel kon verlengen: 1-1. Meteen na de gelijkmaker liet Ocansey dé kans op een voorsprong liggen. Hij ging alleen op Roef af maar had geen oog voor Sylla links van hem.

In de tweede helft was het minder lang wachten op doelgevaar. Hanni kreeg te veel ruimte en mocht aanleggen. Zijn bal werd gestopt maar Teodorczyk was goed gevolgd, toonde zijn spitseninstinct en trapte raak: 1-2.  De troepen van René Weiler waren duidelijk wakker geschud tijdens de rust. Tot twee keer toe mocht Hanni schieten maar telkens werd zijn bal gestopt door Van Crombrugge. Het tempo ging wat liggen. Paars-wit kreeg enkele kansen maar Eupen kwam verdiend op gelijke hoogte. Het schot van Lazare week via Dendoncker af tegen de paal. Roef kreeg de bal vervolgens tegen zich aan en zorgde zo voor een ongelukkige owngoal. In de slotminuut kopte Teodorczyk nog naast de kruising en claimde Anderlecht nog een penalty voor een aangeschoten bal op de hand van de tackelende Hackenberg . 

Door dit gelijkspel liet de recordkampioen de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met leider Zulte-Waregem. Eupen komt op gelijke hoogte met Sint-Truiden en Racing Genk dat vanavond nog tegen Lokeren moet spelen.

4121 keer bekeken