Essevee is maximum aantal punten kwijt

Bekijk de samenvatting vanaf 01:38.

Zulte Waregem heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. Ze kwamen thuis niet verder dan 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende. Adam Marusic bracht de Kustboys vroeg op voorsprong, maar Mbaye Leye zorgde in de tweede helft voor een gelijke score.

Zulte Waregem kon van in het begin dreigen. Een vrije trap van Hamalainen ging niet zo ver naast. Toch waren het de bezoekers die met hun eerste kans meteen op voorsprong kwamen. Een voorzet van El Ghanassy kwam bij Marusic terecht en hij knalde na vier minuten de 0-1 voorbij Bossut. Kort nadien trapte opnieuw El Ghanassy een vrije trap richting doel, maar Bossut was alert.

Oostende bleef de grootste kansen bij elkaar voetballen. Musona swingde zich handig door de Waregemse verdediging en speelde Antunes vrij, maar die schoot net naast. Vijf minuten voor de rust kreeg Leye dé kans op 1-1. Hij kwam alleen te staan voor Proto die goed keepte op zijn schot. Kort nadien ging een bedrijvige El Ghanassy alleen door, maar in plaats van zelf te schieten werd zijn voorzet gemakkelijk weggewerkt.

In de tweede helft was het Zulte Waregem die de wet dicteerde. De eerste kans was dan ook raak voor Essevee. Kapitein Leye bracht zijn manschappen op gelijke hoogte na een voorzet van Lepoint. Even later was het opnieuw Zulte Waregem, maar de kopbal van Lerager was te zwak. Aan de overkant kwam de bal na mistasten van Verboom tot bij Canesin die Musona vrijspeelde. Zijn knal ging een metertje over. In de absolute slotfase kwam Lepoint twee keer dichtbij de 2-1, maar het was telkens net niet, eindstand 1-1. Essevee laat zo voor het eerst dit seizoen punten liggen.

2028 keer bekeken