W-Beveren verspeelt opnieuw drie punten

Bekijk de samenvatting vanaf 23:45.

Waasland-Beveren was nog op zoek naar de eerste zege. Vorige week gaf het een 0-2 voorsprong uit handen op het veld van Racing Genk. Dat was nu niet anders. Het hield de zaak bijna een volledige tweede helft hermetisch afgesloten tot Verdier de Mechelaars nog een onverhoopt punt bezorgde.

De thuisploeg kwam meteen op voorsprong. Siebe Schrijvers verraste vriend en vijand door zijn vrije trap vanuit een redelijk scherpe hoek in de winkelhaak te krullen: 1-0. Doelman Moris zag er hier niet al te best uit. De Waaslanders gingen op hun adrenaline door en kregen een hoekschop. De Mechelse verdediging liet Ibrahima Seck helemaal vrij staan en die liet de kans niet onbenut: 2-0. Na het openingskwartier nam Mechelen het balbezit lichtjes over en dat resulteerde ook in een doelpunt. Bjelica mocht te ver komen door de afwachtende houding van de verdediging en pegelde de bal voorbij Goblet: 2-1.

Vanzo was na de rust niet meteen bij de les. Zijn terugspeelbal werd onderschept door Kolovos die oog in oog kwam met Goblet. De spits werd net genoeg uit evenwicht gebracht door Camacho maar Vertenten gaf geen krimp. Alle meegereisde Mechelaars schreeuwden om een penalty of op z’n minst een kaart. De Leeuwen sloegen erin om de Mechelse doelkansen te beperken dus gooide Jankovic spitsen Veselinovic en Verdier in de strijd. Beveren kroop achteruit, het balbezit was voor de uitploeg maar de kansen bleven uit. Op een zeldzame tegenaanval van de thuisploeg mikte Schrijvers een aflegger van Seck hoog over. Het venijn zat nog in de staart. Verdier verlengde een harde voorzet van Schouterden in een leegstaand doel: 2-2, eindstand.

Door dit verlies laat Beveren de kans liggen om op gelijke hoogte te komen van de maneblussers. Het blijft nu achter met twee op twaalf. Mechelen komt op een achtste plaats te staan met vijf punten. 

 

900 keer bekeken