Club verslikt zich in stug Kortrijk

Bekijk de samenvatting vanaf 11:40.

Club Brugge heeft opnieuw punten laten liggen in het Guldensporenstadion. Het verloor met 2-1 van KV Kortrijk na twee goals van Idriss Saadi en een aansluitingstreffer van Hans Vanaken. Zo haalt Karim Belhocine de eerste driepunter van dit seizoen binnen voor de Kerels.

Kortrijk startte furieus en kwam na amper zeven minuten op voorsprong. Stijn De Smet kopte de bal, via het been van Saadi, voorbij Butelle: 1-0. De Kerels bleven op hun elan verder gaan en kort nadien kon De Smet een voorzet terugleggen tot bij Saadi die de 0-2 binnentikte na amper tien minuten. Club was even van slag en slaagde er niet echt in om voor gevaar te zorgen. Iets na het half uur scoorde blauw-zwart dan toch. Engels kopt een vrije trap van Refaelov terug in het pak en het was Hans Vanaken die de aansluitingstreffer op het bord kon zetten: 2-1 aan de rust.

In de tweede helft kwam Club veel scherper voor de dag. Bolingoli kreeg een mooie kans op de gelijkmaker, maar Kaminski stond attent te keepen. Aan de overkant prikte Kortrijk nog een keer. De ingevallen Ouali zette voor en het was opnieuw De Smet die op de goede plaats stond, maar hij trof de paal. Club bleef duwen. Cools kreeg de bal in twee tijden tot bij Vossen die voorlangs kopte. Nadien was het de beurt aan Vanaken, maar de hoek was te scherp. Een kwartier voor het einde kon Engels een hoekschop van Gedoz net niet binnentikken. Bolingoli schoot in de absolute slotfase nog tegen de deklat, maar de wedstrijd eindigde in 2-1.

Club kon in totaal nog maar één keer winnen uit tien matchen in het Guldensporenstadion. Blauw-zwart blijft achter met 6/12, terwijl KVK in de rangschikking klimt na hun eerste overwinning van dit seizoen.

2711 keer bekeken