Essevee gaat voor 12 op 12

Zulte-Waregem gaat op zoek naar de vierde opeenvolgende overwinning van het seizoen in eigen huis tegen het ambitieuze KV Oostende. De mannen van Francky Dury kregen dit seizoen nog geen enkel doelpunt tegen en proberen dat vanavond ook door te trekken. STVV moet naar Moeskroen terwijl Waasland-Beveren aan de bak moet tegen KV Mechelen.

Zulte Waregem – KV Oostende
Dit is slechts de vijfde confrontatie tussen beide West-Vlaamse ploegen in het Regenboogstadion op het hoogste niveau. Van de voorbije vier matchen won Oostende er twee, Zulte Waregem één en eindigde het één keer op een gelijkspel. De mannen van Dury pakten dit seizoen wel al het maximaal aantal punten.

Bij Essevee kan Dury niet rekenen op Dalsgaard (heup) en hoopt kersvers papa Obbi Oulare op een stekje in de basis. Joseph Akpala is nog steeds obeschikbaar bij KVO, net als Milic. Pedersen (knie), Jali (net terug uit blessure), Loemba en Locigno werden uit de selectie van Yves Vanderhaeghe gehouden.

Moeskroen - STVV
Ivan Leko kan rekenen op verdediger Jorge Pulido ondanks zijn rode kaart van vorige week tegen Anderlecht. Ono heeft deze week niet volledig kunnen trainen en is dus onzeker. Nieuwkomer Jonathan Bamba is er voor de eerste keer bij. Bij hekkensluiter Moeskroen scoorde enkel nog maar Markovic en vertrok Julian Michel naar Waasland-Beveren. Voor Glen De Boeck een grote test.

Waasland-Beveren – KV Mechelen
Waasland-Beveren kon in eigen huis nog nooit winnen van Mechelen in de reguliere competitie. Vreven kan niet rekenen op de langdurig geblesseerde François Marquet. Nieuwkomers Aleksander Boljevic en Julian Michel zitten meteen bij de selectie. Bij KV Mechelen hoopt trainer Jankovic op een terugkeer van kapitein Seth De Witte voor een mogelijke tweede opeenvolgende uitoverwinning van het seizoen.

 

116 keer gelezen