Kan Club zonder geblesseerde Izquierdo?

Club Brugge gaat zaterdagavond op zoek naar een tweede uitoverwinning van het seizoen bij provinciegenoot KV Kortrijk. Al moeten ze het wel stellen zonder de geblesseerde 'Joske' Izquierdo. De Kerels daarentegen hebben een sputterende start gemaakt en zijn erop gebrand om de eerste overwinning van het seizoen te pakken.

Algemene info:
Na acht nederlagen op rij kon Club Brugge vorig jaar eindelijk nog eens winnen van Kortrijk in het Guldensporenstadion, 1-4. Vele Club-supporters herinneren zich die wedstrijd vooral met de goal van José Izquierdo die na een lange solo de score opende.

Opvallende statistiek in deze wedstrijd is dat Kortrijk altijd wist te scoren tegen blauw-zwart sinds hun terugkeer in de hoogste klasse. Met in totaal 36 doelpunten in 11 wedstrijden (sinds 2009), staat het burenduel gekend voor spektakel.

Scheidsrechter Nicolas Laforge zal voor het eerst de West-Vlaamse derby leiden.

Sportief:
Kortrijk kent een moeilijke start na 2/9 en trainer Karim Belhocine kan over zijn volledige kern beschikken. Bij Club is de grote afwezige genaamd José Izquierdo. Preud’homme gaat zijn Colombiaanse flankspeler zo’n vier à vijf weken moeten missen met een scheurtje in de lies. Brandon Mechele keert dan op zijn beurt terug in de selectie.

Club-verdediger Laurens De Bock kan vanavond zijn 150e wedstrijd spelen in de blauw-zwarte kleuren, terwijl Hans Vanaken zijn 40e competitiematch voor Club kan afwerken.

Nieuws:
Diegene die de wedstrijd met een goed gevoel willen inzetten, moeten zich begeven op het Kouterplein. Vanaf 17u zal zangeres Eveline Cannoot de KVK-supporter in de juiste sfeer proberen brengen.

 

252 keer gelezen