Oeps! Foutje op Twitterprofiel Benteke

Christian Benteke is niet langer een speler van Liverpool, maar wel van Crystal Palace. De Rode Duivel tekende een contract voor vier jaar bij de Eagles. Alleen was de beheerder van zijn Twitterprofiel niet helemaal op de hoogte van zijn transfer.

Op het Twitteraccount van Benteke stond eerst Burnley FC en niet Crystal Palace. Een fout van de beheerder van zijn account, zo liet onze landgenoot weten via … Twitter.

Enkele dagen geleden raakte al bekend dat Crystal Palace een akkoord had bereikt met Liverpool over de transfer van Christian Benteke. Vrijdag legde hij met succes zijn medische testen af bij de Londense club. De Eagles zouden zo’n 31,3 miljoen euro betalen voor de Belgische spits – met bonussen kan dat nog oplopen tot meer dan 35 miljoen euro. Benteke is daarmee de duurste speler uit de geschiedenis van de club.

Financieel verlies Liverpool
Liverpool maakt een verlies van meer dan vijftien miljoen euro bij de transfer van onze landgenoot. Vorig seizoen namen de Reds hem nog over voor ongeveer 46,5 miljoen euro van Aston Villa. Maar bij Liverpool had Benteke geen toekomst meer. Trainer Jürgen Klopp had in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al laten weten dat onze landgenoot mocht vertrekken bij een goed bod.

"Er zijn veel dingen gebeurd in Liverpool. Toen ik er aankwam, was Brendan Rodgers er manager. Maar vervolgens werd hij ontslagen en kwam Jürgen Klopp. Hij had zijn eigen plan, dat is voetbal. Ik had beter kunnen doen, maar ik denk dat ik ook wat vertrouwen nodig had van de manager en de staf. Mijn conditie is goed omdat ik hard getraind heb. Maar ik speelde geen wedstrijden, dus ik heb nog een beetje matchritme nodig."

"Denk dat ik hier succesvol kan zijn"
Dat wedstrijdritme hoopt hij nu te krijgen bij Crystal Palace. "Ik ben erg blij dat mijn toekomst bij Crystal Palace ligt. Ik kijk er naar uit om de manager, de spelers en de staf te ontmoeten. Ik ben echt gelukkig dat de deal rond is", verklaart Benteke, die eerder in België voor Racing Genk, Standard, KV Kortrijk en KV Mechelen speelde. "Voor ik tekende heb ik manager Alan Pardew enkele keren ontmoet. Ik was echt blij toen ik zijn project vernam, daarom kijk ik er naar uit naar hier te komen. Ik heb ook zelf wat opzoekingswerk verricht. Hier zijn enkele uitstekende vleugelspelers en daarom denk ik dat ik hier succesvol kan zijn."

1109 keer gelezen