Waalse derby eindigt onbeslist

Bekijk de samenvatting vanaf 01:20.

Charleroi heeft een punt meegepakt uit Sclessin nadat ze 0-0 gelijk speelden tegen Standard. In een flauwe wedstrijd had David Pollet de grootste kans op een doelpunt, maar hij kon net niet bij een hoekschop van Sotiris Ninis. De motor van de Rouches blijft na een 5/12 sputteren.

In een flauwe eerste helft konden zowel Standard als Charleroi nauwelijks kansen creëren. De Zebra’s kwamen een eerste keer piepen. Amara Baby zette een rush op over links, maar zijn voorzet werd gemakkelijk weggewerkt. Aan de overkant zorgde Benito Raman voor dreiging zonder Penneteau ook maar één keer in moeilijkheden te brengen. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft was het Fall voor Charleroi met een rush over rechts. Zijn schot ging naast. Net voor affluiten claimden de Zebra’s een strafschop na handspel van Edmilson, maar scheidsrechter Geldhof zag het als een aangeschoten bal en floot voor de rust.

In de tweede helft kreeg David Pollet de grootste kans op het openingsdoelpunt, maar hij kon een hoekschop van Ninis net niet binnentikken. Aan de overkant was Standard voor het eerst gevaarlijk. Dossevi speelde de ingevallen Touré vrij, maar schoot naast. Met nog 30 min te gaan schoot Tainmont van ver. Gillet pakte gemakkelijk. Indien er een goal zou vallen dan zou het wel op een stilstaande fase zijn. Een hoekschop werd door Fiore naast gekopt. In de allerlaatste minuten speelde Saglik Bedia vrij met een mooie pas, maar hij stond net buitenspel.

Standard blijft achter met één overwinning uit vier wedstrijden. Charleroi pakt acht op twaalf en verloor dit seizoen nog niet.

1886 keer bekeken