De Decker stopt en leidt jeugdacademie

Antwerp-middenvelder Wim De Decker heeft een nieuwe wending gegeven aan zijn carrière. Hij stopt als actief voetballer en gaat zich nu bezig houden met het leiden van de Royal Antwerp Elite Academy. In samenwerking met de Chinese topclub Shangai willen beide clubs de jeugdwerking versterken door het uitwisselen van expertise en spelerstalent.

“Een fantastische afsluiter bij de mooiste club van het land.” Zo bedankt de 34-jarige De Decker de fans van Antwerp op hun website. “Ik had me geen mooiere laatste club kunnen wensen.” Al blijft hij wel een deel van de club door samen met Sven Jaecques de Antwerp Elite Academy te leiden. “Het mee opzetten van de Elite Academy is een geweldige uitdaging. Ik ga mijn uiterste best doen om dit te doen slagen.”

Eerder deze week ondertekende de oudste club van ons land een samenwerkingsakkoord met het Chinese Shangai, de club van de Braziliaanse sterspeler Hulk. Chinese talentjes komen in de academie tot ontwikkeling en Antwerp zal daarna een brug vormen om ze te lanceren in het Europese voetballandschap.

Na Beveren, Gent, Beerschot (winst Beker van België), Genk en opnieuw Beerschot, klokt hij af op 348 wedstrijden op het hoogste niveau. Hij lapte er nadien nog eens 57 bij in de tweede klasse bij Antwerp. In totaal kwam De Decker drie keer in actie in een Europese kwalificatiewedstrijd. Twee keer met Beerschot tegen Marseille in de Europa League en één keer met Genk tegen Sarajevo in de Champions League. Hij was bovendien één keer Rode Duivel (2006, tegen Saoedi-Arabië).

Hij zal vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Lommel afscheid nemen van zijn Antwerps publiek.

485 keer gelezen