Erop of eronder voor Yannick Ferrera?

Standard en Sporting Charleroi openen vanavond de vierde speeldag van de Jupiler Pro League. Voor de Rouches wordt het opnieuw een wedstrijd onder druk. Zeker voor trainer Yannick Ferrera, want een nieuwe nederlaag kan wel eens zijn ontslag betekenen.

Terwijl Charleroi met twee zeges en een gelijkspel een van zijn beste competitiestarts in jaren kent, verloopt het bij de rivalen uit Luik heel wat wisselvalliger. Standard begon het seizoen met het verlies van de Supercup tegen landskampioen Club Brugge en tegen Westerlo kon het op de eerste speeldag maar nipt een nederlaag vermijden. De Rouches herpakten zich in een leeg Sclessin tegen STVV, maar tegen Zulte Waregem ging het weer kopje onder.

Een tweede nederlaag op rij – en dan nog wel in de altijd geladen Waalse derby – zou wel eens het einde kunnen betekenen van Yannick Ferrera als hoofdtrainer van de Rouches, want het bestuur wil stilaan resultaten zien. Maar volgens Ferrera zelf heeft de top van Standard hem niet voor een ultimatum gesteld. Hij blijft positief: “Ik hoop dat dit de eerste overwinning van een lange reeks wordt.”

De statistieken spreken alvast in zijn voordeel, want van de afgelopen tien confrontaties in Sclessin verloren ze maar één keer (okt. 2008, 1-2). Voor de eerste wedstrijd voor eigen publiek kan de coach van de Rouches niet rekenen op verdediger Milos Kosanovic en aanvaller Benjamin Tetteh. Beiden zijn out met een spierblessure. Bij Charleroi geldt hetzelfde voor Stevance en Marinos. Roman Ferber is geschorst. 

Herhaling vorig seizoen?
Stel dat Yannick Ferrera dit weekend aan de deur wordt gezet als trainer van Standard, gebeurt dat vlak voor de verplaatsing naar Club Brugge. Toeval wil dat ook vorig seizoen Slavoljub Muslin een week voor het bezoek aan Jan Breydel werd ontslagen. Pittig detail: de Rouches gingen toen met zware 7-1-cijfers onderuit. 

 

412 keer gelezen