Ook Borkelmans ontslagen bij KBVB

Na bondscoach Marc Wilmots is ook zijn assistent Vital Borkelmans ontslagen bij de Belgische voetbalbond. Dat maakte de KBVB vrijdagmiddag bekend. Verder verlaten ook physical coach Mario Innaurato en veiligheidschef Serge Borlée de nationale ploeg.

Borkelmans was vier jaar lang de vaste rechterhand van Marc Wilmots bij de Rode Duivels. Het duo bereikte met de nationale ploeg de kwartfinales op het WK 2014 in Brazilië en het EK van dit jaar in Frankrijk. Daarnaast werden ze ook de nummer één op de FIFA-ranking.

Het voorbije EK werd echter een enorme teleurstelling. De halve finales waren minstens het doel en dus waren de kwartfinales en de wisselvallige prestaties te min. Marc Wilmots werd vorige maand al aan de deur gezet als bondscoach, nu is het ook de beurt aan zijn assistent Vital Borkelmans, Mario Innaurato (links op foto) en Serge Borlée (rechts op foto).

Nieuwe start
De voetbalbond wil nu een compleet nieuwe start maken met Roberto Martinez als hoofdcoach van de Rode Duivels. Volgende week maken de Spanjaard en de KBVB waarschijnlijk bekend wie de nieuwe stafleden worden. 

1111 keer bekeken