ZKV: Thomas Vermaelen

Dirk Deferme introduceert de Zeer Korte Verhalen in de voetbalschrijverij. Hij is toe aan nummer vier, over zijn buurvrouw en Thomas Vermaelen.

Mijn buurvrouw is met vakantie naar Dubai. Ik vind het echt niks voor haar maar haar man wilde er graag eens naartoe. We kunnen het betalen, zei hij. Een andere reden om naar daar te vliegen heeft hij blijkbaar niet nodig. De buurvrouw heeft dus het debuut van Thomas Vermaelen voor Roma gemist. De knapste Rode Duivel, zegt zij. Hij kreeg twee keer geel en werd al voor de rust van het veld gestuurd.

Hij voetbalde berekend en probeerde gedecideerd, afgemeten en rustig zijn werk te doen. Hij kwam twee keer in de problemen, twee keer probeerde hij op instinct iets goed te maken. Hij wilde geen fouten maken, de Romeinse waarnemers keken mee en hij wilde een bovengemiddelde score voor zijn ingangsexamen. Twee keer was hij de controle kwijt. Kan gebeuren. Hij lijkt op die acteur uit die vampierenfilm, zegt mijn buurvrouw. "Die jonge vent met dat bleke gezicht. Ken je hem niet? Robert Pattinson, Twilight?" Wat heeft dat nu met voetbal te maken zie ik haar man denken.

En nu zitten ze samen in Dubai. Thomas Vermaelen speelt dit weekend tegen Udinese. De ex-club van zijn coach. Het leven gaat verder. Ook al heeft hij zijn debuut gemist, hij moet er tegen Udinese niet al te overdreven zijn tanden willen inzetten.

218 keer gelezen