Porto - Roma gelijk na rood Vermaelen

FC Porto en AS Roma hebben 1-1 gelijk gespeeld in de heenwedstrijd van de play-offs van de Champions League. De Italianen kwamen verdiend 0-1 voor maar terecht rood voor Thomas Vermaelen – twee keer geel – kwamen de Portugezen nog terug in de tweede helft.

Beide ploegen zijn vaste waardes in de Champions League. Porto was er de voorbije 5 seizoenen telkens bij en ook Roma was de laatste 2 jaar vertegenwoordigd op het kampioenenbal. Bij Roma stonden Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen allebei in de basis. Het ook Roma die de beste start nam. Een bedrijvige Salah was de gevaarlijkste man bij de Romeinen. Halfweg de eerste helft werd het Italiaanse overzicht ook in een voorsprong omgezet. Porto-verdediger Felipe zette z’n been tegen een hoekschop en verschalkte zo z’n eigen doelman.

AS Roma had de wedstrijd onder controle en Casillas moest tot drie keer toe redding brengen, onder andere op een schot van Rode Duivel Nainggolan. Vlak voor de pauze sloeg de wedstrijd helemaal om toen die andere Rode Duivel – Thomas Vermaelen – z’n tweede gele kaart pakte. Een debuut in mineur voor Vermaelen.

In de tweede helft ging Porto op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook via Adrian Lopez, maar na overleg met de lijnrechter en de 5e ref keurde de Nederlander Kuipers het doelpunt terecht af voor buitenspel. Het bleek uitstel en geen afstel voor Porto. Na handsspel trapte André Silva de 1-1 keihard binnen vanop de stip. Porto wou meer en kreeg nog enkele goede mogelijkheden, maar uiteindelijk bleef het bij 1-1. De terugwedstrijd vindt volgende week plaats in Rome, maar dat zal zonder de geschorste Thomas Vermaelen zijn. 

126 keer gelezen