Livestream: FC Porto - AS Roma

Voor het eerst sinds november 1981 staan FC Porto en AS Roma nog eens tegenover mekaar in een wedstrijd met inzet. In de play-offs van de Champions League strijden de twee voor een plek in de groepsfase van het Kampioenenbal.

Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen gaan vanavond op bezoek in het Estádio do Dragão voor de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League. De terugwedstrijd in Rome staat volgende week op het programma. Beide ploegen kwalificeerden zich vorig seizoen rechtstreeks voor de groepsfase, maar moeten nu dus nog play-offs spelen. Voor AS Roma is het de allereerste keer dat het voorrondes moet spelen voor het Kampioenenbal. Porto kwam in het seizoen 2014/2015 al een keertje in actie in deze fase van het toernooi.

Laurent Depoitre is een van de nieuwe spelers bij de Portugese topclub, maar zal niet in actie komen tegen Nainggolan en Vermaelen, de Belgen bij Roma. Depoitre is niet speelgerechtigd voor de play-offs, omdat hij met AA Gent al actief was in de voorrondes van de Europa League. Daarom mag hij niet meer aantreden in UEFA-voorrondes voor een andere club. Als Porto zich plaatst voor de groepsfase, mag hij daarin wel spelen voor de Portugezen.

U kan de wedstrijd tussen FC Porto en AS Roma vanavond live volgen op 2BE, vanaf 20u20.

 

197 keer gelezen