Man. City verpulvert Steaua Boekarest: 0-5

De laatste horde tot de Champions League was een best makkelijke voor Manchester City. De Engelsen hadden tegen Steaua Boekarest heel wat overschot. Sergio Agüero miste twee strafschoppen, maar de Citizens wonnen alsnog. Het werd 0-5 in de Arena Nationala.

Al na acht minuten legde scheidsrechter Orsato de bal op de stip. Sulley trapte Sterling domweg onderuit in de zestien, maar werd verder leed gespaard: de penalty van Agüero werd door doelman Florin Nito gestuit. Nolito joeg de rebound snoeihard tegen de dwarsligger. Uitstel van executie voor de Roemenen. Op het kwartier ging Raheem Sterling na gestuntel in de defensie met de bal aan de haal. De vleugelaanvaller bediende David Silva die de openingstreffer koelbloedig binnentrapte: 0-1. Nog voor het halfuur werd Kolarov in het vijandige strafschopgebied onderuit gehaald. City-coach Pep Guardiola vroeg of Agüero de elfmeter wou afstaan. Met recht en reden want de Argentijn – die de vraag van z’n coach weigerde – trapte de bal hoog over. Vlak voor de pauze maakte de all-time topschutter van Manchester City zijn tweevoudig falen wel goed. Sterling legde de bal aan het halve maantje panklaar voor Agüero, die het leer precies in de benedenhoek duwde: 0-2 bij de koffie.

Ook na de rust zorgde Manchester City voor eenrichtingsvoetbal. Kevin De Bruyne gaf zijn eerste assist onder het mandaat van Guardiola. Met een lepe doorsteekpass bediende hij Nolito, die Nita omspeelde en de 0-3 rustig binnenschoof. In dat éénrichtingsvoetbal was het voor Manchester City file bij de kansen. Silva, Agüero en Nolito kregen elk een drietal mogelijkheden voor meer doelpunten, maar de vierde treffer volgde pas een kwartier voor tijd. Agüero glipte door de buitenspelval en liet de bal opnieuw de verste hoek binnenrollen: 0-4. In de slotfase dikte hij zijn doelpuntentotaal nog aan tot drie. Via de paal verdween de 0-5 in doel.

Manchester City maakt zo de terugwedstrijd totaal overbodig. Ondanks twee gemiste strafschoppen verslaat het Steaua Boekarest met 0-5, een Europees record voor de Citizens.

416 keer bekeken