Livestream: Steaua - Man. City

Neemt Manchester City voor de zesde maal op rij deel aan de Champions League? Pep Guardiola moet de Citizens dan wel voorbij het Roemeense Steaua Boekarest loodsen. De Engelse nummer vier speelt vanavond in de Arena Nationala de eerste wedstrijd van het play-off-tweeluik.

In de afgelopen vijf seizoenen nam Manchester City telkens deel aan het kampioenenbal. Steaua Boekarest haalde in diezelfde periode enkel in het seizoen 2013-2014 de groepsfase. Manchester City stootte vorig seizoen zelfs door tot de halve finales. In de kwartfinale stuwde Kevin De Bruyne met twee doelpunten de Engelsen voorbij Paris Saint-Germain. Een fase later vormde Real Madrid wel een struikelblok naar de finale. De clubleiding haalde Pep Guardiola aan boord. Zijn opdracht: de titel en als het ook even kan de beker met de grote oren.

De Spaanse tacticus pakte in elk seizoen dat hij bij een club coach was minstens één prijs. Op zijn palmares staan zes titels: drie bij Barcelona en drie bij Bayern München. De Champions League sleepte hij al twee keer in de wacht. Sjeik Khaldoon Al Mubarak wil daar graag een derde aan toegevoegd zien worden. De Roemeense vicekampioen is daar een eerste horde toe. U kan de wedstrijd Steaua Boekarest - Manchester City vanaf 20u20 volgen bij 2BE of online via een livestream.

 

 

 

41 keer gelezen