Oostende vloert Moeskroen met 2-1

Moeskroen moest in Oostende op zoek gaan naar zijn eerste punten van het seizoen. Oostende deed vorige week dan weer vertrouwen op in de nieuwe Versluys Arena met een zege tegen landskampioen Brugge.

Het was een erg gesloten eerste helft tussen Oostende en Moeskroen. Hoewel de Kustboys het spel van in het begin in handen namen, lukte het niet in de zone van de waarheid. Op een schotje van Siani na en een ongevaarlijke kopbal van Antunes was het wachten op een echte doelkans. Eén dolle minuut was genoeg, want na een knap afstandsschot van Musona en een eveneens knappe redding van Vagner viel het doelpunt plots uit de lucht. Na geblunder van Siani kon Markovic alleen op Proto af. Die omzeilde de doelman en nam het cadeau met plezier in ontvangst.

In de tweede helft moest Oostende wel komen, maar het lukte moeilijk om door het Moeskroense blok te komen. Ook de Kustboys konden wat hulp gebruiken en kregen die na een lichte strafschopfout op Marusic. Musona twijfelde niet en schoot de gelijkmaker binnen. Oostende stoomde door en in de 83ste minuut schoot Marusic de verlossende 2-1 voorbij doelman Vagner. Cyriac glipte net voor tijd nog eens door de buitenspelval, maar Vagner ging goed plat op zijn schot.

De Versluys Arena brengt KV Oostende voorlopig geluk, want het behaalt zes op zes in zijn nieuwe stadion. Bij Moeskroen wilt het maar niet lukken. Na een 0 op 9 bengelt het helemaal alleen onderaan in het klassement. Het is de enige ploeg die nog geen punten kon pakken.

30 keer bekeken