Club wint eerste thuiswedstrijd

Bekijk de samenvatting vanaf 16:10.

Club Brugge heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Club had het niet makkelijk tegen het Lokeren van Georges Leekens, maar won toch met 1-0 dankzij een strafschop van Lior Refaelov.

Na het verlies tegen KV Oostende wilde landskampioen Club Brugge in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen schitteren voor eigen publiek. Club eiste de bal op, maar het waren de bezoekers uit Lokeren die het gevaarlijkst waren. Vormer en Butelle verkeken zich op de bal en zo zorgden eerst Coelho en daarna Ninaj bijna voor de openingsgoal.

Lokeren bleef druk zetten, maar het was Club Brugge dat op voorsprong kwam. José Izquierdo ging na licht contact met Galitsios neer in de zestien, scheidsrechter Lambrechts wees naar de stip. Van daarop maakte Refaelov met een panenka de 1-0. Na die penalty waren de doelkansen voor de thuisploeg. Schoten van Izquierdo en Diaby werden uit doel gehouden door doelman Verhulst, de poging van Vormer ging net naast.

Het initiatief na de pauze lag bij de landskampioen. Davino Verhulst moest zich weren bij schoten van De Bock, Refaelov en Diaby. Maar al snel zakte het niveau van Club Brugge opnieuw en ook Lokeren creëerde amper kansen.

Een kwartier voor tijd kreeg invaller Jelle Vossen dé kans op de 2-0. De spits tikte de bal eerst nog op Verhulst en in de herneming kopte Vossen op de lat. De bal bleef in de Lokerse zestien, maar ook het schot van Diaby eindigde op de paal. Club Brugge sleepte zich naar het einde van de match en bijna liep het nog verkeerd af. Jaja Coelha pakte uit met een harde knal, Butelle hield de bal uit zijn doel. Ook in de slotseconden moest de Brugse doelman alles uit de kast halen om een vrije trap van diezelfde Coelho naast te duwen. 

No sweat, no glory is de slogan van Club Brugge en zweet heeft het samen met bloed en tranen zeker gekost vandaag. De drie punten zijn voor de landskampioen die na drie speeldagen zes op negen pakt. Lokeren blijft achter met drie punten na drie matchen.

47 keer bekeken