9 op 9 en leidersplaats voor Essevee

Bekijk de samenvatting vanaf 0:41.

Zulte Waregem heeft nu ook zijn derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Essevee zette thuis Standard opzij met 1-0 en blijft als enige ploeg in de Jupiler Pro League achter met een perfect rapport na drie speeldagen. Voor Standard zijn de zorgen weer wat groter na een zwakke match.

Na de gelijke spelen van Anderlecht en Charleroi, kreeg Zulte Waregem de kans om als enige ploeg het maximum van de punten te behouden. Essevee zette zijn sterke lijn van de voorbije matchen ook door tegen Standard. De Rouches konden het evenwicht in de beginfase nog behouden, maar na twintig minuten trok de thuisploeg de match naar zich toe. Timothy Derijck bracht zijn team met een rake kopbal op voorsprong: 1-0.

Een gedreven Zulte Waregem ging door op zijn elan en creëerde nog enkele kansen. Standard had het vooral moeilijk met verdedigen op stilstaande fases. Zo was Baudry bij zo’n fases twee keer dicht bij een tweede doelpunt voor Essevee. Alleen stonden doelman Jean-François Gillet of de paal in de weg.

In de tweede helft was het ook bij Zulte Waregem heel wat minder. Het was meer dan een kwartier wachten op het eerste doelgevaar na de pauze en dat kwam er van de thuisploeg. Lepoint bracht de bal voor doel, kapitein Leye kopte naast. In het laatste kwartier van de match kwam ook Standard eens piepen bij het doel van Sammy Bossut. Een schot van Miya belandde in het zijnet en tien minuten voor tijd vonden Tetteh en Dossevi doelman Bossut en de paal op hun weg naar de gelijkmaker.

De zorgen bij Standard en trainer Yannick Ferrera zijn zo weer wat groter, bij Zulte Waregem blijft alles goed gaan. Essevee behoudt als enige ploeg het maximum van de punten en komt alleen aan de leiding in het klassement. 

 

22 keer bekeken