W-Beveren verspeelt drie punten in Genk

Bekijk het matchverslag vanaf 12:15.

Zowel voor Genk als voor Waasland-Beveren zat het nog niet mee dit seizoen. Vorige week tegen AA Gent duurde de wedstrijd één minuut te lang voor Gent. Waasland-Beveren verloor al twee keer en moet dringend op zoek naar de eerste punten.

Waasland-Beveren kon niet beter aan de wedstrijd beginnen, want de eerste kans voor de bezoekers was meteen raak. Na een verre ingooi kwam de bal via Gano tot bij Seck en die twijfelde niet. Met een knap schot verschalkte hij doelman Bizot. Genk voetbalde geen kans bijeen en bij Waasland-Beveren was het geluk nog eens aan hun kant. Na een onterechte toegekeurde hoekschop mocht Buatu de 0-2 helemaal vrij binnenkoppen.

Na meer dan een half uur dan toch eens Genk via Bailey. Doelman Goblet was evenwel goed wakker. Het was het startschot van een Genks offensief en dat loonde. Na een knappe aanval via Pozuelo en Buffel zorgde Karelis voor een even knappe afwerking met een volley. Zo kon Genk toch nog met een 1-2 achterstand de rust in.

Veel minder spektakel in de tweede helft, want Waasland-Beveren besloot vol voor de verdediging en de drie punten te gaan. Het tempo verdween daardoor volledig uit de wedstrijd en Genk vond maar geen gaatje in de defensie van de Waaslanders.

Uit het niets viel dan toch de gelijkmaker. Na een vreemde fase waarbij de bal vier keer van ploeg wisselde, werkte Jans de bal uiteindelijk ongelukkig in eigen doel. Genk zette nog een ultiem slotoffensief in, maar Waasland-Beveren overleefde en zo bleef het 2-2.

Het eerste punt voor Stijn Vreven en zijn mannen. Peter Maes schiet met Genk weinig op met het punt en heeft na drie speeldagen een vier op zeven.

17 keer bekeken