Eupen boekt eerste zege van het seizoen

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Westerlo en promovendus Eupen hoopten allebei op hun eerste driepunter. De laatste keer dat de beide ploegen tegenover elkaar stonden trapte Jarno Molenberghs de Kemphanen terug naar eerste klasse. Eupen kwam snel op voorsprong dankzij Taulemesse. Manias maakte tien minuten voor tijd gelijk maar nog geen twee minuten later was er Henry Onyekeru die Eupen de zege bezorgde.  

Eupen ging meteen ten aanval. De uit blessure teruggekeerde Ocansey mocht meteen alleen op Van Langendonck af maar de doelman stond pal. Er was vrijwel meteen een reactie aan de overzijde. Ganvoula pegelde de bal vanuit de tweede lijn net naast doel. In de tiende minuut sneed Henry Onyekuru de zestien binnen. Hij speelde de bal achteruit en Taulemesse scoorde het eerste doelpunt van Eupen dit seizoen: 0-1. Wat later verraste kapitein Luis Garcia met een snelle vrije trap richting Sylla. De spits besloot te zwak. Meteen daarna mocht hij het nog eens proberen maar zijn schot werd in hoekschop geduwd door Daems. De bezoekers hadden voor de rust heel wat kansen maar konden daar gelukkig voor Westerlo maar ééntje van scoren.

Bob Peeters bracht na de rust nieuwkomer Manias in de ploeg voor Molenberghs. Eupen bleef ook in de tweede helft de toon aangeven. Een doelpunt van Sylla werd onterecht afgekeurd door scheidsrechter Verboomen. Hyland mocht blij zijn dat hij de wedstrijd mocht uitvoetballen. Met reeds geel op zak besloot hij om over de bal te gaan en Taulemesse stevig aan te trappen. Meteen rood had gekund maar Verboomen hield de kaarten op zak. Een vrije trap van Daems was typerend voor de Kemphanen. Zijn poging ging hoog over doel. In het slotkwartier drong de thuisploeg aan. Meteen na een goede kans voor Annys, wiens poging gestuit werd door Van Crombrugge, scoorde Manias de gelijkmaker. Ganvoula kopte een lange bal door en de Griek pegelde de bal onhoudbaar in doel: 1-1. De bezoekers kwamen weliswaar meteen terug langszij via Onyekuru. De Nigeriaan kwam oog in oog met Van Langendonck na een knappe steekbal van Lazare en prikte de bal binnen. De laatste kans was nog voor de thuisploeg maar De Ceulaer trapte deze letterlijk het stadion uit. 

19 keer bekeken