Brilscore in Mechelen - Kortrijk

Bekijk het matchverslag vanaf 22:30.

KV Mechelen en KV Kortrijk hebben in het nieuwe AFAS Stadion 0-0 gelijk gespeeld. In een teleurstellende wedstrijd speelde Mechelen tachtig minuten met tien na rood voor Schouterden. Kortrijk kon niet profiteren van de man-meer-situatie en zo bleef de brilscore op het bord.

KV Mechelen speelde z’n tweede thuiswedstrijd in z’n nieuwe stadion en begon net als tegen Club Brugge met veel goede intenties. Na slecht inspelen van Kortrijk-doelman Kaminski had Verdier moeten scoren maar alleen voor Kaminski miste hij. Mechelen was de betere ploeg maar moest na 8 minuten plots met tien man verder. Mercier kon op doel af en werd licht aangetikt door Schouterden. Ref Boucaut was streng in zijn oordeel: meteen rood. Daarna waren de beste kansen voor Kortrijk. Een vrije trap van Joãozinho ging op de paal en Moris redde een poging van Papazoglou.

Na de pauze probeerde Mechelen de bakens te verzetten. Een voorzet van Chen werd in laatste instantie nog afgeblokt voor Verdier gevaarlijk kon worden. Daarna verwaterde de partij met veel slordigheden bij beide ploegen. In het slot waren de beste kansen nog voor Kortrijk. Rolland raakte in twee tijden niet voorbij Moris en De Smet trapte in één tijd maar net naast. Mechelen heeft zo nog steeds niet gewonnen in z’n vernieuwde thuisbasis. Malinwa pakt wel 4 op 9, Kortrijk blijft met 2 op 9 achter.

12 keer bekeken