Charleroi aan de leiding na gelijkspel

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00

Charleroi en AA Gent openden de voetbalzaterdag. Charleroi kon bij winst over Anderlecht springen en voor alvast één dag alleen aan de leiding komen. AA Gent kwam eveneens aan kop naast Anderlecht bij winst. Daarvoor rekende het op de doelpunten van Perbet, die op bezoek was bij zijn ex-ploeg.

Het was vooral aftasten in de beginfase en dus was het meer dan een kwartier wachten op de eerste kans van de wedstrijd. Perbet zijn kopbal miste kracht en richting om zijn voormalige ploeggenoot Penneteau te verschalken. AA Gent werd na twintig minuten plots wakker geschud toen Pollet een snel genomen vrije trap in één keer op de slof nam en de bal over doelman Rinne op de lat zag belanden.

Het was het startschot voor verschillende grote kansen aan beide kanten. Eerst was er Milicevic die van dichtbij kon aanleggen. Charleroi-doelman Penneteau had een erg knappe redding in huis. Aan de overkant mocht Fall recht op Rinne af, maar de flankaanvaller richtte zijn schot pal op de AA Gent-doelman.

De tweede helft begon net zoals de eerste helft eindigde, met veel kansen. Opnieuw Fall, maar oko Tainmont en Coulibaly en Perbet tot twee keer toe kregen allemaal de kans op het openingsdoelpunt. Uiteindelijk was het Neto die de ban brak voor AA Gent. Hij nam een voorzet van Saief in één keer op de slof en klopte zo een sterk keepende doelman Penneteau.

Het scheelde niets of Perbet had de voorsprong verdubbeld. De ex-spits van Charleroi kreeg een open kans, maar hij raakt de bal niet vol genoeg en met een spectaculaire kattensprong hield Penneteau de bal uit doel. Een belangrijke redding, want tien minuten later kopte Pollet de gelijkmaker hard tegen de netten.

Na de gelijkmaker viel het spel wat stil, maar ondanks een grote kans aan elke kant in de slotminuten bleef het 1-1. Een puntendeling na een spectaculaire wedstrijd boordevol kansen. Dat betekent dat Charleroi samen met Anderlecht aan de leiding komt met zeven punten. AA Gent heeft er vijf. Opvallend feit: met Gent kon Hein Vanhaezebrouck in zeven wedstrijden nog geen enkele keer winnen van de Carolo’s.

29 keer bekeken