Herpakt Club zich na verlies tegen KVO?

Club Brugge ontvangt zondag Lokeren in het Jan Breydelstadion op de derde speeldag van de reguliere competitie. Club wil zich herpakken na het verlies tegen KV Oostende. KVO zelf ontvangt Moeskroen. Nog zondag kan Zulte Waregem alleen aan de leiding komen in het klassement.

14u30 Zulte Waregem – Standard

Zulte Waregem kent een sterke seizoenstart. De mannen van Francky Dury wonnen op de eerste speeldag met 3-0 thuis tegen nieuwkomer Eupen. Vorige week boekten ze een 0-2-winst op het veld van Waasland-Beveren. Tegen Standard gaat Essevee voor een negen op negen. Daarmee zou het alleen op kop van het klassement komen.

De Rouches staan na twee speeldagen op een vierde plaats met vier op zes. Vorige week wonnen ze in een leeg Sclessin van STVV, een zege die de spelers en coach Yannick Ferrera weer wat ademruimte gaf. De match tegen Zulte Waregem is de eerste van drie belangrijke duels. Volgende week ontvangt Standard Charleroi voor de Waalse derby en daarna moeten de Rouches naar Club Brugge.

18u Club Brugge – Lokeren

Landkampioen Club Brugge speelt zondagavond zijn eerste thuismatch van het seizoen. Tegen Lokeren wil het zich herpakken na de late nederlaag van vorige week tegen KV Oostende. Voor Tom De Sutter en trainer Georges Leekens is het een terugkeer naar hun ex-ploeg en ook voor Hans Vanaken en Laurens De Bock blijft de match tegen Lokeren (zijn ex-club) speciaal.

In 42 confrontaties in het Jan Breydelstadion won Club er 26 en verloor het 7 keer. De laatste zege van Lokeren in Brugge dateert van 28 oktober 2012. Trainer bij Club Brugge was toen, jawel, Georges Leekens.

20u KV Oostende - Moeskroen

In de vernieuwde Versluys Arena sluiten KV Oostende en Moeskroen de derde speeldag af. KVO wijdde zijn nieuwe voetbaltempel vorige week perfect in met een 1-0-zege tegen de regerende landskampioen Club Brugge. Tegen Moeskroen willen de Kustboys dat nog eens herhalen. De Henegouwse club gaat op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen. 

32 keer gelezen