STVV - Anderlecht eindigt op brilscore

Bekijk de samenvatting vanaf 1:52.

STVV en Anderlecht zijn op Stayen niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel. Na een teleurstellende match, kregen bij ploegen in de slotminuten nog enkele kansen op de winning goal, maar die kwam er niet. Anderlecht is zo zijn maximum van de punten kwijt.

Na een match achter gesloten deuren op Standard, ging STVV voor eigen publiek op zoek naar zijn tweede driepunter van het seizoen. De Kanaries speelden aanvallend en probeerden Anderlecht in de problemen te brengen, maar echte kansen voetbalden ze niet bij mekaar. Kansen waren er ook niet aan de overkant. Paars-wit speelde inspiratieloos en nog voor het half uur voerde René Weiler een eerste wissel door. N’Sakala mocht al naar de kant. Dennis Praet moest Anderlecht beter laten voetballen. Verder dan een schot van Nuytinck kwam RSCA echter niet. STVV was het gevaarlijkst met een afstandsschot van Sylla.

Eenzelfde spelbeeld na de pauze. STVV speelde enthousiast, Anderlecht kwam niet verder dan een laag afstandsschot van Tielemans in de handen van doelman Dutoit. In het slot van de match kregen we toch nog wat opwinding. Bijna kwamen de bezoekers op voorsprong na heel wat chaos voor doel, maar Sylla stopte de bal op de lijn. Aan de overkant haalde Stef Peeters uit met een harde knal, die door Roef uit doel werd gehouden.

De thuisploeg kwam een kleine tien minuten voor tijd ook met een man minder te staan. Pulido kwam veel te laat met een tackle op Trezeguet en mocht gaan douchen. Nadien duwden beide teams het gaspedaal nog een keer in. Een kopbal van De Maio werd van de lijn gehaald, terwijl Roef moest tussenkomen bij een poging van Tchenkoua. Scoren lukte niet meer en zo is Anderlecht het maximum van de punten kwijt. STVV begint het seizoen met vier op negen. 

 

29 keer bekeken