Wipt Charleroi straks over RSCA?

Vanavond komen acht ploegen in de Jupiler Pro League in actie. Anderlecht speelde gisteren gelijk op het veld van STVV. Vandaag is het onder meer aan AA Gent en KRC Genk om dichter bij de Brusselaars te komen.

18u00 Charleroi – AA Gent

Hein Vanhaezebrouck trapt met AA Gent de voetbalzaterdag op gang. De Buffalo’s doen dat in Charleroi, nota bene het zwarte beest van de Buffalo’s. Zo kon AA Gent al zes wedstrijden niet winnen van de Karolo’s. De laatste Gentse zege tegen Charleroi dateert al van 1 maart 2014. Jérémy Perbet keert voor het eerst terug naar het Stade du Pays. De aanvaller scoorde vorige week tegen KRC Genk zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever en hoopt dat aantal tegen Charleroi – waar hij vorig seizoen topschutter werd – te verdubbelen.

20u00 Westerlo – Eupen

Promovendus Eupen heeft zijn terugkeer in Eerste klasse met een valse noot ingezet. De meest oostelijke club in de Jupiler Pro League ging zowel bij Zulte Waregem als thuis tegen KV Mechelen de boot in heeft dringend punten nodig. Bij winst in het Kuipje wipt het meteen over Westerlo, dat met slechts één punt voorlopig niet veel beter doet.

20u00 KV Mechelen – Kortrijk  

Ook het puntenaantal van KV Kortrijk staat slechts op één. Na de zware 5-1 pandoering tegen Anderlecht trok Stijn De Smet aan de alarmbel: hij kaartte de gebrekkige mentaliteit van zijn teammaats aan. Een reactie van de Kerels moet er komen op het veld van KV Mechelen, dat vorige week aan de Kehrweg zijn eerste punten van het seizoen pakte.

20u30 KRC Genk – Waasland Beveren

De wedstrijd tegen AA Gent duurde voor KRC Genk slechts één minuut te lang. De Limburgers slikten pas in de slotminuut een treffer, waardoor de drie punten in de Ghelamco Arena bleven. Peter Maes wil die nederlaag graag in eigen huis doorspoelen tegen Waasland-Beveren. Stijn Vreven kan zich in de Luminus Arena nochtans geen puntenverlies veroorloven. De Waaslanders zijn één van de drie ploegen zonder punten en klimmen best zo snel mogelijk weg uit de kelder van het klassement.

33 keer gelezen