Behoudt paars-wit het maximum?

René Weiler gaat vanavond in Stayen op zoek naar een derde opeenvolgende competitiezege met Anderlecht. Winnen de Brusselaars vanavond van Sint-Truiden, dan blijven ze aan de leiding in de Jupiler Pro League.

Na zeges tegen Moeskroen en KV Kortrijk wil paars-wit die zegelijn graag doortrekken. Donderdag wacht namelijk al Slavia Praag, de tegenstander van Anderlecht in de play-offs van de Europa League. STVV verloor vorig weekend nog in een leeg Sclessin, maar heeft dankzij winst op de openingsspeeldag tegen Lokeren wel al drie punten op de teller.

STVV ontvangt Anderlecht voor de 41e keer. De voorbije veertig confrontaties konden de Kanaries tien keer winnen, Anderlecht deed dat vijftien keer. Vorig seizoen won paars-wit in extremis op Stayen. Al na een minuut kwam het op voorsprong via een penalty van Youri Tielemans. STVV kwam steeds beter in de match en maakte nog voor de rust gelijk. De Kanaries waren nadien ook het betere team, maar in het slot van de wedstrijd scoorde Sylla de winning goal voor Anderlecht.

Defour weg, Praet terug
Anderlecht zal het wel zonder Steven Defour moeten doen. De middenvelder is rond met de Engelse eersteklasser Burnley. Dennis Praet zit opnieuw in zijn selectie na een blessure aan de lies. Beginnen, zal hij wellicht niet doen tegen STVV. Verder moet trainer René Weiler schuiven in zijn verdediging. Kara is out met een knieblessure en daardoor start Sebastien De Maio normaal gezien opnieuw in de basis.

Bekijk hier de vooruitblik van beide coaches op de match tussen STVV en Anderlecht.

14 keer gelezen