Duivels blijven 2e op FIFA-ranking

De Rode Duivels blijven tweede op de FIFA-ranking. De nationale ploeg kwam op het EK in Frankrijk niet verder de kwartfinales, maar blijft dus wel eindwinnaar Portugal voor. Argentinië blijft de rangschikking aanvoeren. 

Colombia is derde en vervolledigt het podium. EK-winnaar Portugal klimt van de achtste naar de zesde plaats. Frankrijk, verliezer in de finale in Parijs, volgt op de zevende plek. Wales, dat België uitschakelde in de kwartfinales, stijgt maar liefst tien plaatsen en staat nu elfde.

Bedreigd

De tweede plaats van de Duivels staat wel onder druk. Als Colombia in september zijn oefenwedstrijden tegen Venezuela en Brazilië wint, wipt het sowieso over ons land. Het kan ook nog erger: als bondscoach Roberto Martínez met twee nederlagen debuteert en dus de oefenwedstrijd tegen Spanje en de WK-kwalificatiematch tegen Cyprus verliest kunnen ook Duitsland en Portugal ons voorbijsteken.

Bosnië-Herzegovina is volgens de ranking onze beste tegenstander in de kwalificaties voor het WK in Rusland. Edin Dzeko en co bekleden de 28ste plaats. Griekenland staat 52ste, Cyprus stijgt naar de 85ste plek, terwijl Estland naar de 117de plaats zakt. Gibraltar - ook één van onze tegenstanders op weg naar Rusland - komt voorlopig nog niet op de ranking voor. 

FIFA-ranking top 10:

1. Argentinië 

2. België

3. Colombia

4. Duitsland

5. Chili

6. Portugal

7. Frankrijk

8. Spanje

9. Brazilië

10. Italië

 

 

212 keer gelezen